husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

husta vyzva

10. DEN

SNÍDANĚ PRO 10. DEN

SNĚHOVÉ MÜSLI

Suroviny:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 vejce
6 lžic kvalitní nezapékané směsi müsli (doporučuji si vyrobit svou variantu doma)
½ dl olivového oleje
lesní med nebo javorový sirup
špetka skořice
lístek máty

Postup:
Směs müsli vsypejte do misky. Ušlehejte vaječné bílky s olivovým olejem do sněhu a spojte s jogurtem. Celou směs pečlivě promíchejte a nalijte na müsli. Potom polejte javorovým sirupem nebo medem. Nakonec ozdobte skořicí a lístkem máty.

Imunotip:
Slazení medem méně zatěžuje organismus, jeho proces v těle je pozvolnější, než je to u jiných cukrů.

milko
milko

SAUNA

S obdobím podzimu se pojí očista našeho těla, podpora imunity a otužování. Vhodnou volbou je saunování. Střídání vysokých a nízkých teplot dokáže prokrvit celé vaše tělo. Při vysokých teplotách vyplavíte škodliviny z těla. Nízké teploty naopak stahují a posilují naše cévy. Saunování urychluje regeneraci svalů a dokáže skvěle pročistit mysl. Vyzkoušejte tento způsob relaxace ideálně jednou do týdne. Co si třeba o víkendu udělat saunový ceremoniál s rodinou nebo přáteli?

SVAČINA PRO 10. DEN

Semínkový BREAK

Suroviny:
40 g ovesných vloček / domácí granoly
30 g směsi semínek (slunečnicová, sezamová, dýňová, lněná, chia)
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 menší jablko
1 lžička skořice

Postup:
Do misky nasypeme ovesné vločky a semínka. Přidáme jogurt, jablko a zasypeme skořicí.

Imunotip:
Ovesné vločky jsou velmi bohaté na sacharidy a enzymy, které podporují trávení. Také pomáhají upravovat hladinu cholesterolu a stabilizují hladinu glukózy v krvi.

milko
milko

TVAROVÁNÍ DOLNÍCH KONČETIN

1. HLUBOKÉ DŘEPY
Hmotnost rozložte na celou plochu chodidel, rovnoměrně mezi paty a špičky, pravou a levou nohu. Rozkročte se lehce více než na šířku ramen. Ze vzpřímeného postoje se nejprve mírně prohněte a protáhněte do záklonu a poté přejděte do pomalého dřepu, tak abyste nezvedli paty. Setrvejte co nejníže 2–3 s, přitlačte hrudník mezi kolena a kostrč co nejníže k patám a poté se zvedejte vzhůru. Pocitově při zvedání vzhůru tlačte silou do chodidel proti podložce co nejvíce. Tím zintenzivníte procvičení všech svalů dolních končetin. Cvičte minutu v kuse. Zdatnější můžete opakovat 2× minutu.

2. PROTAŽENÍ PŘEDNÍ STRANY DOLNÍCH KONČETIN
Opřete se o stěnu, zanožte pravou nohu tak 1 m až 1,5 m podle rozsahu pohybu a přitlačte pánev co nejníže. Protáhněte pánev a přední stranu stehna, setrvejte 10 s a narovnejte se. Poté vyměňte, levou nohou zakročte a opakujte stejným způsobem.

VEČEŘE PRO 10. DEN

DÝŇOVÝ ČARDÁŠ

Suroviny:
200 g krůtích prsou naložených v marinádě
/olivový olej, nakrájený česnek/
200 g nakrájené dužniny dýně Hokkaidó
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
sůl, pepř
mletá sladká paprika
2 větší cibule

Postup:
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme předem marinovaná krůtí prsa, která zprudka osmažíme, osolíme a opepříme, podlijeme troškou vody a podusíme. Na oleji zpěníme další cibulku, osolíme a opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou tykev. Zamícháme, přidáme lžičku červené papriky a do měkka udusíme. Při podávání dozdobíme dýni jogurtem.

Imunotip:
Dýně Hokkaidó posiluje imunitní systém, napomáhá správné činnosti srdce, snižuje hladinu tuků v krvi, podporuje správou funkci slinivky. Dýně je močopudná, proto ulevuje chorobám ledvin a detoxikuje organismus. Uklidňuje nervy.

milko