11. den

SNÍDANĚ PRO 11. DEN

Ovesné palačinky s ovocnou náplní a jogurtem

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
100 g ovesné mouky
1 vajíčko
50 ml mléka
špetka skořice
olej
špetka soli
hrst lesního ovoce
1 lžíce medu nebo datlový sirup

Postup:
V míse smíchejte mouku, mléko, vajíčko a skořici. Přidejte špetku soli. Z těsta na pánvi usmažte palačinky. Palačinky potřete MILKO Řeckým jogurtem 0% a lesním ovocem a srolujte. Na vrch dejte další lžíci lesního ovoce a zakápněte medem.

milko
milko

Mnoho lidí si myslí, že meditace je jen pro jogíny nebo vyvolené. Ve skutečnosti je ale meditace extrémně prospěšná pro všechny z nás. I ta špatná. To znamená, že i kdybyste měli problém se soustředit a přebíhaly vám myšlenky sem a tam, přesto má pro vás meditace smysl a poznáte její účinky.
Na začátek si můžete pustit vedenou meditaci. Nebo si jen pustit oblíbenou hudbu, vypnout vše a jen se soustředit na svůj dech. Postačí 7 minut.

Věděli jste, dlouhodobá meditace způsobuje růst šedé mozkové kůry v oblastech mozku, které se podílejí na ovládání pocitů, učení a paměti?

SVAČINA PRO 11. DEN

Chlebík s pomazánkou ze sušených rajčat

Ingredience:
½ MILKO Řeckého jogurtu 0%
1 MILKO Žervé
1 lžíce sušených rajčat v oleji
sůl a pepř
5 černých oliv
hrst čerstvé bazalky
šťáva z půlky citronu
olivový olej
1 ciabatta

Postup:
Všechny suroviny na pomazánku dejte do mixéru a rozmixujte do hrubší konzistence. Ciabattu pokapejte olivovým olejem a opečte dokřupava na pánvi nebo ve fritéze. Ciabattu namažte pomazánkou a dozdobte bazalkou

milko
milko

VEČEŘE PRO 11. DEN

Salát s grilovaným MILKO Pasteveckým sýrem, pečenou dýní a jogurtovou omáčkou

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
100 g MILKO Pasteveckého sýra nebo feta či balkánského sýra
1 cibule
2 stroužky česneku
40 ml vody
hrst petržele
hrst baby špenátu
250 g dýně hokkaido
olivový olej
bílý vinný ocet
sůl a pepř
15 g másla

Postup:
Dýni pokrájejte na asi 1 cm tlusté plátky, osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem a pečte 15 minut při 175 °C. MILKO Pastevecký sýr pokrájejte na plátky a opečte na olivovém oleji dokřupava. Na pánvi zpěňte cibuli a česnek. Zakápněte bílým vinným octem a nechte ho vyvařit. Přidejte 40 ml vody. Stáhněte z ohně, přidejte MILKO Řecký jogurt 0% a zašlehejte metličkou. Přidejte 15 g másla a zašlehejte do omáčky. Na závěr přidejte pokrájenou petržel. Na talíř dejte baby špenát, plátky MILKO Pasteveckého sýra a zalijte jogurtovou omáčkou.

MILKO Pastevecký sýr je k dostání pouze v MILKO Mléčných barech.