husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

  Pravidla IG soutěží   Pravidla FB soutěží

11. den

SNÍDANĚ PRO 11. DEN

Ovesné palačinky s ovocnou náplní a jogurtem

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
100 g ovesné mouky
1 vajíčko
50 ml mléka
špetka skořice
olej
špetka soli
hrst lesního ovoce
1 lžíce medu nebo datlový sirup

Postup:
V míse smíchejte mouku, mléko, vajíčko a skořici. Přidejte špetku soli. Z těsta na pánvi usmažte palačinky. Palačinky potřete MILKO Řeckým jogurtem 0% a lesním ovocem a srolujte. Na vrch dejte další lžíci lesního ovoce a zakápněte medem.

milko
milko

7minutá meditace

Mnoho lidí si myslí, že meditace je jen pro jogíny nebo vyvolené. Ve skutečnosti je ale meditace extrémně prospěšná pro všechny z nás. I ta špatná. To znamená, že i kdybyste měli problém se soustředit a přebíhaly vám myšlenky sem a tam, přesto má pro vás meditace smysl a poznáte její účinky.
Na začátek si můžete pustit vedenou meditaci. Nebo si jen pustit oblíbenou hudbu, vypnout vše a jen se soustředit na svůj dech. Postačí 7 minut.

Věděli jste, dlouhodobá meditace způsobuje růst šedé mozkové kůry v oblastech mozku, které se podílejí na ovládání pocitů, učení a paměti?

SVAČINA PRO 11. DEN

Chlebík s pomazánkou ze sušených rajčat

Ingredience:
½ MILKO Řeckého jogurtu 0%
1 MILKO Žervé
1 lžíce sušených rajčat v oleji
sůl a pepř
5 černých oliv
hrst čerstvé bazalky
šťáva z půlky citronu
olivový olej
1 ciabatta

Postup:
Všechny suroviny na pomazánku dejte do mixéru a rozmixujte do hrubší konzistence. Ciabattu pokapejte olivovým olejem a opečte dokřupava na pánvi nebo ve fritéze. Ciabattu namažte pomazánkou a dozdobte bazalkou

milko
milko

VEČEŘE PRO 11. DEN

Salát s grilovaným MILKO Pasteveckým sýrem, pečenou dýní a jogurtovou omáčkou

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
100 g MILKO Pasteveckého sýra nebo feta či balkánského sýra
1 cibule
2 stroužky česneku
40 ml vody
hrst petržele
hrst baby špenátu
250 g dýně hokkaido
olivový olej
bílý vinný ocet
sůl a pepř
15 g másla

Postup:
Dýni pokrájejte na asi 1 cm tlusté plátky, osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem a pečte 15 minut při 175 °C. MILKO Pastevecký sýr pokrájejte na plátky a opečte na olivovém oleji dokřupava. Na pánvi zpěňte cibuli a česnek. Zakápněte bílým vinným octem a nechte ho vyvařit. Přidejte 40 ml vody. Stáhněte z ohně, přidejte MILKO Řecký jogurt 0% a zašlehejte metličkou. Přidejte 15 g másla a zašlehejte do omáčky. Na závěr přidejte pokrájenou petržel. Na talíř dejte baby špenát, plátky MILKO Pasteveckého sýra a zalijte jogurtovou omáčkou.

MILKO Pastevecký sýr je k dostání pouze v MILKO Mléčných barech.