husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

  Pravidla IG soutěží   Pravidla FB soutěží

12. den

SNÍDANĚ PRO 12. DEN

Volská oka se slaným jogurtem a domácí chilli pastou

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
2 čerstvá velká vejce
kousek křupavého chleba

Chilli pasta:
1 chilli cayenne
hrst sušených rajčat
kus zázvoru
1 šalotka
1 rajčatový protlak
2 lžíce sójové omáčky
2 stroužky česneku
1 citron
sůl a pepř
2 lžičky datlového sirupu

Postup:
V míse smíchejte MILKO Řecký jogurt, prolisovaný česnek a šťávu z půlky citronu. Dochuťte solí a pepřem. V rendlíku si zpěňte najemno pokrájenou šalotku, zázvor a pokrájenou chilli papričku. Přidejte sůl a datlový sirup. Přidejte rajčatový protlak, sójovou omáčku a krátce povařte. Pak pastu rozmixujte dohladka.

Na pánvi připravte volské oko.

Na talíř dejte nejdřív MILKO Řecký jogurt 0%, volská oka a pak domácí chilli pastu. Podávejte s kouskem křupavého chleba.

 

milko
milko

7 minut pomalého dýchání

„Dýchání? Vždyť je to něco, co dělám pořád!“ si asi říkáte. Ale ne všichni dýcháme správně. Soustředěné dýchání dokáže s vaším tělem zázraky. To, jak dýcháte (pusou nebo nosem, tempo), ovlivňuje, kolik kyslíku přijme náš mozek a jak bude fungovat. Dýchání také ovlivňuje naše trávení, imunitu, kvalitu spánku, stres.

Zkuste si vyčlenit 7 minut svého času, sednout si a pomalu dýchat. Průměrně máme až 20 nádechů za minutu, kdy využijeme pouze 50 % vdechovaného vzduchu. Snažte se o 12 nádechů za minutu, využijete tak 70 % vzduchu. Snažte se dýchat co nejvíce nosem.

Dýchejte hluboce, zapojte svaly břicha a hrudníku (nehýbejte krkem a rameny) a pomalu vydechujte veškerý vzduch.

Víte, že rytmus dýchání ovlivňuje naši paměť a vnímání strachu?

SVAČINA PRO 12. DEN

Chlebík s brynzovou pomazánkou a pečenými rajčaty s bazalkou

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
40 g brynzy
hrstka cherry rajčátek cca 150 g
hrstka čerstvé bazalky
3 lžíce olivového oleje
citronová šťáva
sůl a pepř
celozrnný chléb dle výběru

Postup:
Cherry rajčátka zalijte olivovým olejem a posolte. Pečte na 180 °C na 12 minut. Brynzu pořádně rozmíchejte s MILKO Řeckým jogurtem, přidejte lžičku olivového oleje, citronovou šťávu, sůl a pepř. Chlebík si opečte dokřupava v troubě nebo na pánvi, přidejte vrstvu pomazánky, na to vychladlá cherry rajčátka a přidejte lístky čerstvé bazalky.

milko
milko

VEČEŘE PRO 12. DEN

Slané muffiny se sýrem a cuketou

Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0%
50 g sýru MILKO Eidam
250 g celozrnné mouky hladké
2 vajíčka
špetka tymiánu
lžička kypřicího prášku
100 ml polotučného mléka
špetka soli a pepře
50 ml olivového oleje
1 menší cuketa

Postup:
Mouku smíchejte s kypřicím práškem, solí a rozmarýnem. Přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu. Přidejte olivový olej, mléko, MILKO Řecký jogurt, vajíčka a nastrouhaný sýr MILKO Eidam. Vymažte plech na muffiny a pečte při 170 °C na 25 minut.