21. den

SNÍDANĚ PRO 21. DEN

Lívance z bílého jogurtu

16 lívanců – 4 porce

Ingredience:
500 g MILKO Řeckého jogurtu 0 %
250 g hladké celozrnné špaldové mouky
30 ml čekankového sirupu
1 lžička kypřicího prášku
2 vejce
50 ml polotučného mléka
špetka soli

Postup:
Jako první smíchejte sypké přísady, tedy mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Následně si oddělte do dvou misek žloutky od bílků a z těch ušlehejte tuhý sníh. Žloutky přidejte do sypké směsi společně s MILKO Řeckým jogurtem 0 %, s mlékem, čekankovým sirupem a pořádně promíchejte. Nakonec jemně vmíchejte připravené vyšlehané bílky. Pánev potřete trochou kokosového oleje a pomocí lžíce tvarujte lívance. Servírovat je můžete s MILKO Řeckým jogurtem 0 % a s ovocem.

milko
milko

Vytvořte si nový zvyk:

Naučte se pochválit sebe sama

Poslední den výzvy, zvládli jste to? Osvojili jste si nějaký nový zvyk, zařadili jste do jídelníčku nový zdravý recept? Skvělá práce, která stojí za pochvalu. Naučte se pochválit sama sebe v hlavě, ale i nahlas před ostatními. Nebojte se říct, tohle se mi povedlo, tohle jsem zlepšil/a, a můžete být inspirací ostatním.

Aktivita:

Procházka po obědě

Málo kdo je stavěný na nějakou velkou aktivitu po jídle, ale lehká zátěž v podobě procházky zvýší peristaltiku (pohyb) střev a díky tomu jídlo snadno a rychleji strávíte. Procházka navíc prospěje celému tělu a projdete se na čerstvém vzduchu.

SVAČINA PRO 21. DEN

Jogurtový dezert do skleničky s křupavou čokovrstvou

2 porce

Ingredience:
280 g MILKO Řeckého jogurtu 0 %
100 g sušenek bez cukru
100 g jahod
20 ml čekankového sirupu
30 g čokolády s vyšším obsahem kakaa

Postup:
MILKO Řecký jogurt 0 %, jahody a čekankový sirup společně rozmixujte ponorným mixérem. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo ručně pomoci paličky na maso. Čokoládu si nalámejte a dejte v misce na pár sekund rozpustit do mikrovlnky. Teď už stačí jen vrstvit připravené ingredience do skleniček. Nejprve sušenky, ochucený jogurt a poté rozetřít trošku čokolády. Vše opakujte, dokud budete mít suroviny. Dezert dejte vychladit do lednice.

milko
milko

VEČEŘE PRO 21. DEN

Losos s lehkým bramborovým salátem

2 porce

Ingredience:
50 g MILKO Řeckého jogurtu 0 %
50 g MILKO BIO Zakysané smetany 15 %
300 g lososa
250 g uvařených brambor ve slupce
50 g kyselých okurek
1 menší cibule
lžíce hořčice
sůl
pepř

Postup:
Lososa omyjte, usušte papírovou utěrkou, osolte a dejte péct v pekáčku vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 200 °C asi na 25 minut. Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulkou, okurkami, hořčicí, MILKO Řeckým jogurtem 0 % a s MILKO BIO Zakysanou smetanou 15 %. Osolte a opepřete.