DEN 17.


SNÍDANĚ PRO 17. DEN
Pudingové řezy
27 kousků
Ingredience:
Korpus:
5 vajec
100 ml medu
100 ml polotučného mléka
35 ml oleje
50 g ořechového másla nebo oleje
200 g špaldové hladké mouky
1 prášek do pečiva
Puding:
1 balení vanilkového pudingu
500 ml polotučného mléka
cukr podle chuti, případně jiné sladidlo
Krém:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
190 g MILKO BIO Zakysané smetany 15 %
skořice na posypání
Postup:
Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je do pěny společně s medem. Přidejte mléko, olej, ořechové máslo a do směsi prosejte mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Uvařte puding podle návodu a oslaďte ho cukrem. Těsto vlijte na plech s pečicím papírem, na vlité těsto přidávejte ještě teplý puding. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na cca 35 minut. Upečené řezy nechte vychladnout. A mezitím si smíchejte MILKO Řecký jogurt bílý 0 % a MILKO BIO Zakysanou smetanu 15 %. Vychladlé řezy směsí potřete. Směs navrch zasypte skořicí.






SVAČINA PRO 17. DEN
Pomazánka z fety
4–6 porcí
Ingredience:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
2× 80 g MILKO Žervé
200 g fety
Postup:
MILKO Řecký jogurt bílý 0 %, MILKO Žervé a fetu rozmixujte na hladkou pomazánku. Do směsi můžete přidat i oblíbené bylinky, jako je například pažitka nebo petrželka, nebo pomazánku zakápnout olivovým olejem.
TIP: Můžete také použít MILKO Žervé pažitka anebo MILKO Žervé paprika.
OBĚD PRO 17. DEN
Kuřecí na kari
4 porce
Ingredience:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
600 g kuřecích prsou
200 g cibule
10 ml oleje
200 ml kokosového mléka
200 ml vody
kari
sůl
voda
Postup:
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a následně přidejte na kostičky nakrájené maso. Jakmile se maso opeče, osolte ho a přidejte kari. Nakonec zalijte vodou a kokosovým mlékem. Chvíli duste, aby se tekutina trochu zredukovala. Poté odstavte ze sporáku a vmíchejte MILKO Řecký jogurt bílý 0 %.






Aktivita
Paže sice používáme téměř při všem, co přes den děláme, ale přesto si zaslouží svůj vlastní trénink. Hlavně tricepsy, tedy zadní strana paží, mají tendenci s přibývajícími léty ochabovat a nepěkně viset. A proto si dnes paže procvičíme z obou stran, tedy tricepsy i bicepsy. A speciální poznámka pro ženy – nemusíte mít strach, že z vás po tréninku bicepsů bude hned Arnold, to vám rozhodně nehrozí!
Tricepsy – Klik vleže na boku
Tady si vystačíme s vahou vlastního těla. Lehněte si na levý bok, mírně pokrčte nohy v kolenou. Pravá ruka je před tělem ve výši hrudníku a opíráte se o ni, levou rukou se chytněte za pravé rameno, jako byste se chtěli obejmout. Horní polovinu těla tím máte ve vzporu. Pomalu se spouštějte na pravé ruce k zemi, těsně nad zemí se vzepřete, jako byste dělali klik, a vraťte se do výchozí pozice s trupem nahoře. Nepředklánějte se! Zkuste několikrát zopakovat, cílem je 8–10× na každou stranu, ale nebudeme si nic nalhávat, když budete cvik provádět správně, není to vůbec nic lehkého! S výdechem nahoru, s nádechem dolů.
Bicepsy – bicepsový zdvih s jednoručkami/lahvemi/gumou
Stoupněte si s nohama mírně od sebe, podsazenou pánev, aktivní břišní svaly, ramena stahujte od uší dolů. Lokty jsou u těla, paže jsou vedle těla. V obou rukách držíte zátěž (v případě gumy ji máte přišlápnutou nohama), dlaně míří vzhůru. S výdechem přitáhněte zátěž nahoru k ramenům, měli byste cítit smrštění bicepsu, tak si ho tam vteřinku nebo dvě vychutnejte, než se pomaloučku a kontrolovaně budete vracet do výchozí pozice. Lokty jsou během celého pohybu nahoru i dolů u těla, jako byste je tam měli přilepené! 10–12× zopakujte. Výdech nahoru, nádech dolů.
TIP: Lze cvičit i s MILKO Řeckým jogurtem bílým 0 % 1 kg.