DEN 17.

SNÍDANĚ PRO 17. DEN

Pudingové řezy

27 kousků

Ingredience:

Korpus:
5 vajec
100 ml medu
100 ml polotučného mléka
35 ml oleje
50 g ořechového másla nebo oleje
200 g špaldové hladké mouky
1 prášek do pečiva

Puding:
1 balení vanilkového pudingu
500 ml polotučného mléka
cukr podle chuti, případně jiné sladidlo

Krém:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
190 g MILKO BIO Zakysané smetany 15 %
skořice na posypání

Postup:
Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je do pěny společně s medem. Přidejte mléko, olej, ořechové máslo a do směsi prosejte mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Uvařte puding podle návodu a oslaďte ho cukrem. Těsto vlijte na plech s pečicím papírem, na vlité těsto přidávejte ještě teplý puding. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na cca 35 minut. Upečené řezy nechte vychladnout. A mezitím si smíchejte MILKO Řecký jogurt bílý 0 % a MILKO BIO Zakysanou smetanu 15 %. Vychladlé řezy směsí potřete. Směs navrch zasypte skořicí.

whistle effect milko whistle effect
whistle effect milko whistle effect

SVAČINA PRO 17. DEN

Pomazánka z fety

4–6 porcí

Ingredience:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
2× 80 g MILKO Žervé
200 g fety

Postup:
MILKO Řecký jogurt bílý 0 %, MILKO Žervé a fetu rozmixujte na hladkou pomazánku. Do směsi můžete přidat i oblíbené bylinky, jako je například pažitka nebo petrželka, nebo pomazánku zakápnout olivovým olejem.

TIP: Můžete také použít MILKO Žervé pažitka anebo MILKO Žervé paprika.

OBĚD PRO 17. DEN

Kuřecí na kari

4 porce

Ingredience:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
600 g kuřecích prsou
200 g cibule
10 ml oleje
200 ml kokosového mléka
200 ml vody
kari
sůl
voda

Postup:
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a  následně přidejte na kostičky nakrájené maso. Jakmile se maso opeče, osolte ho a přidejte kari. Nakonec zalijte vodou a kokosovým mlékem. Chvíli duste, aby se tekutina trochu zredukovala. Poté odstavte ze sporáku a vmíchejte MILKO Řecký jogurt bílý 0 %.

whistle effect milko whistle effect
whistle effect milko whistle effect

Aktivita

Paže sice používáme téměř při všem, co přes den děláme, ale přesto si zaslouží svůj vlastní trénink. Hlavně tricepsy, tedy zadní strana paží, mají tendenci s přibývajícími léty ochabovat a nepěkně viset. A proto si dnes paže procvičíme z obou stran, tedy tricepsy i bicepsy. A speciální poznámka pro ženy – nemusíte mít strach, že z vás po tréninku bicepsů bude hned Arnold, to vám rozhodně nehrozí!

Tricepsy – Klik vleže na boku

Tady si vystačíme s vahou vlastního těla. Lehněte si na levý bok, mírně pokrčte nohy v kolenou. Pravá ruka je před tělem ve výši hrudníku a opíráte se o ni, levou rukou se chytněte za pravé rameno, jako byste se chtěli obejmout. Horní polovinu těla tím máte ve vzporu. Pomalu se spouštějte na pravé ruce k zemi, těsně nad zemí se vzepřete, jako byste dělali klik, a vraťte se do výchozí pozice s trupem nahoře. Nepředklánějte se! Zkuste několikrát zopakovat, cílem je 8–10× na každou stranu, ale nebudeme si nic nalhávat, když budete cvik provádět správně, není to vůbec nic lehkého! S výdechem nahoru, s nádechem dolů.

Bicepsy – bicepsový zdvih s jednoručkami/lahvemi/gumou

Stoupněte si s nohama mírně od sebe, podsazenou pánev, aktivní břišní svaly, ramena stahujte od uší dolů. Lokty jsou u těla, paže jsou vedle těla. V obou rukách držíte zátěž (v případě gumy ji máte přišlápnutou nohama), dlaně míří vzhůru. S výdechem přitáhněte zátěž nahoru k ramenům, měli byste cítit smrštění bicepsu, tak si ho tam vteřinku nebo dvě vychutnejte, než se pomaloučku a kontrolovaně budete vracet do výchozí pozice. Lokty jsou během celého pohybu nahoru i dolů u těla, jako byste je tam měli přilepené! 10–12× zopakujte. Výdech nahoru, nádech dolů.
TIP: Lze cvičit i s MILKO Řeckým jogurtem bílým 0 % 1 kg.