DEN 7.


SNÍDANĚ PRO 7. DEN
Jogurtové bagely s uzeným lososem
5 kousků
Ingredience:
Na bagely:
280 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
200 g špaldové hladké mouky
lžička kypřicího prášku
menší lžička soli
vejce na potření
sezam a mák na posypání
Na 1 obložení:
40 g MILKO Žervé
kopr
sůl
citronová šťáva
50 g uzeného lososa
Postup:
Mouku, kypřicí prášek, sůl a MILKO Řecký jogurt bílý 0 % smíchejte (nejlépe rukama) v pevné těsto. Tvarujte bagely a dejte je na plech s pečicím papírem. Potřete je vajíčkem a posypejte sezamem a mákem. Troubu předehřejte na 175 °C a dejte bagely péct dozlatova na cca 30 minut. Na obložení smíchejte MILKO Žervé s koprem, osolte ho a namažte jím bagely. Obložte uzeným lososem a zakapejte citronovou šťávou.






SVAČINA PRO 7. DEN
Jogurtový pohár
5 porcí
Ingredience:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
500 g MILKO Tvarohu odtučněného
125 g sušenek bez cukru
2 banány
150 g lesního ovoce
med nebo cukr podle chuti, popřípadě jiné sladidlo
Postup:
Sušenky rozmixujte najemno. MILKO Tvaroh odtučněný rozmixujte s MILKO Řeckým jogurtem bílým 0 % a s banánem dohladka. Připravte si pět skleniček, na jejichž dno vkládejte rozmixované sušenky, jogurtovou směs a ovoce, které můžete prosladit medem nebo cukrem. Vše vrstvěte, dokud nebudete mít sklenice naplněné.
OBĚD PRO 7. DEN
Zapečené jogurtové brambory
3 porce
Ingredience:
140 g MILKO Řeckého jogurtu bílého 0 %
60 g MILKO Eidamu 30 %
600 g brambor
2 lžíce mléka
1 vejce
2 rajčata
1 větší cibule
sůl
pepř
trošku oleje
Postup:
Brambory uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. Poté je oloupejte a společně s rajčaty a cibulí nakrájejte na plátky. MILKO Řecký jogurt bílý 0 % smíchejte s vejcem, mlékem a nastrouhaným MILKO Eidamem 30 %. Na dno pekáčku nalijte trošku oleje a rozetřete ho. Teď už skládejte do pekáčku vždy vrstvu brambor, které osolte a opepřete, poté cibuli a rajčata. Připravenou jogurtovou směsí vše zalijte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 35–40 minut.






Aktivita
Už spolu cvičíme týden a ještě jsme si nevyzkoušeli jeden z nejznámějších cviků na hrudník, ale vlastně na celé tělo – klik! Že ho neumíte? Nevadí! Ničeho se nebojte, začneme polehoučku.
Klik hlavou nahoru
Zapomeňte na tzv. „dámský“ klik, klik je jen jeden! Jeho náročnost ale můžeme snižovat (anebo zvyšovat) polohou horní poloviny těla. Čím bude hlava a horní polovina těla výše, tím bude klik lehčí – a vice versa, tedy naopak. Takže máte-li s klikem a jeho provedením potíže, začněte se odtlačovat klidně třeba od stěny. Stoupněte si kousek od zdi, opřete se o ni rukama na šíři ramen nebo méně, zpevněte celé tělo – ramena dolů od uší, aktivní břišní i hýžďové svaly, a pak klesejte takto zpevněným tělem ke zdi a odtlačujte se od ní rukama a silou prsních svalů.
Až budete silnější, můžete použít třeba sedátko obyčejné židle nebo se rukama opřete o stůl či kuchyňskou linku, důležité je jen to, aby předmět byl dostatečně stabilní a neujel pod vámi, až ho zatížíte. Stále pamatujte na to, že celé vaše tělo je zpevněné, ramena stažená od uší, dolů jdete napřed hrudníkem, ne břichem, ruce na podložce míří prsty dopředu, ne do stran. Nevystrkujte zadek ani se nepropadejte v kříži.
U správného kliku budete lokty držet u těla, ale chybou nebude ani tzv. široký klik s lokty do stran.
A komu už to půjde, může zkusit pár „opravdových” kliků na zemi, případně naopak zvednout na vyvýšenou plochu nohy. Počet nechám na vás, optimální je dostat se postupně alespoň na 10 opakování. Výdech směrem nahoru, nádech dolů.