
4. DEN
SNÍDANĚ PRO 4. DEN
Běh
SVAČINA PRO 4. DEN
VEČEŘE PRO 4. DEN
Cuketový guláš s krůtím masem
Příprava: 45 min.
SUROVINY /pro 4–5 osob/:
500 g cukety
2 kg krůtích stehen vykostěných
500 g cibule
0,7 l leča
7 stroužků česneku
Milko Řecký jogurt
lžičku sušené majoránky
1 dl olivového oleje
15 g sušených hub
1 l vody
POSTUP:
Den před přípravou maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády z 0,5 oleje, jogurtu, dvou lžiček gulášového koření, lžičky mletého pepře a soli.
Na oleji opražíme cibuli, přidáme maso a dusíme. Pak přilejeme vodu, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, lečo, česnek a sušené hříbky, které předtím namočíme cca na 3 h do vody. Před koncem dušení přidáme majoránku a dosolíme.
