
15. DEN
SNÍDANĚ PRO 15. DEN
Běh
SVAČINA PRO 15. DEN
VEČEŘE PRO 15. DEN
Gazpacho
Příprava: 60 min.
SUROVINY:
200 g čerstvých rajčat
1 paprika zbavená jádřince
1 šalotka na jemno nakrájená
1 středně velká okurka
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
100 ml suchého červeného vína
1 lžíce červeného vinného octa
sůl, mletý pepř
stévie
Milko Řecký jogurt
worcester
2 tmavé tousty
POSTUP:
Rajčata na vrchu naříznete a vložíte na 2 min. do vroucí vody. Potom je oloupejte a pokrájejte na drobno. Do mixéru vložte rajčata, šalotku, papriky, oloupaný česnek a rozmixujte. Okurku oloupejte, nakrájejte na drobno a spolu se zbylými ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte do hladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a stévií. Takto připravenou polévku přelijte nejlépe do skleněného džbánu, zakryjte a dejte vychladit.
