
1. DEN
SNÍDANĚ PRO 1. DEN
Běh
SVAČINA PRO 1. DEN
VEČEŘE PRO 1. DEN
Bazalková pohanka s vejcem
Příprava 15min
SUROVINY:
120 g Pohanky
1 dcl suchého bílého vína
1 jogurt
čerstvá bazalka
1 lžíce plnotučné hořčice
4 větší rajčata
4 ks vajec na tvrdo
POSTUP:
Pohanku dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou cca 1cm pod okraj. Přiveďte do varu. Vařte 6 min a nechte v té vodě nabobtnat a vychladnout. Tím neztratí žádné důležité minerální a výživné látky. Zvlášť si uvařte vejce na tvrdo. Smíchejte pohanku s jogurtem, vínem a hořčicí. Naporcujte do misek a ozdobte lístky bazalky a čerstvými plátky rajčat a na kolečka nakrájené vejce.
