DEN 16.
![husta vyzva](https://www.hustavyzva.cz/wp-content/themes/husta10/img/hv10-logo.png)
![husta vyzva](https://www.hustavyzva.cz/wp-content/themes/husta10/img/milko-logo-light.png)
SNÍDANĚ PRO 16. DEN
Jogurtovo mléčná rýže
2 porce
Ingredience:
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 hrneček uvařené a vychladlé rýže (ideálně celozrnné)
1 lžíce medu nebo stévie
ingredience na ochucení dle fantazie (95% čokoláda, strouhaný kokos, mandlové stripsy atd.)
Postup:
Uděláme si základ z MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku a rýže, který promícháme a vložíme na noc do lednice. Ráno jen dosladíme dle potřeby buď medem, stévií, popř. čekankovým sirupem. Nakonec dozdobíme zvolenou přísadou na ochucení, kterou posypeme celou plochu.
![milko](https://www.hustavyzva.cz/wp-content/uploads/2024/01/jogurtovo-mlecna-ryze.png)
Tip na pohyb
Pusťte se do luxování. Při tom dělejte výpady vpřed. Mějte rovná záda a střídejte obě nohy. Při každém výpadu držte v obou nohou pravý úhel a hlídejte, aby koleno přední nohy nepřesahovalo špičku.
![milko](https://www.hustavyzva.cz/wp-content/uploads/2024/01/redkvicky-na-masle.png)
SVAČINA PRO 16. DEN
Ředkvičky na másle s jogurtovou omáčkou
1 porce
Ingredience:
700 g ředkviček
30 g másla
3 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
jarní cibulka
sůl, pepř
Postup:
Ředkvičky orestujeme na másle. Z MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku uděláme svěží (tuhou) omáčku s přidáním cibulky, soli a pepře. Můžeme dochutit i česnekem nebo oblíbeným kořením. Recept vychází na 2 porce.
Tip na pohyb
Sedněte si na kraj židle, ruce spojte za hlavou a 15× si s rovnými zády stoupněte a opět sedněte. Opakujte alespoň 2× denně.
VEČEŘE PRO 16. DEN
Odlehčený bramborový salát
1 porce
Ingredience:
500 g malých brambor
2 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
1 menší cibule
½ chemicky neošetřeného citronu
4 lžíce jablečné šťávy
1 salátová okurka
sůl
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
pepř, kmín
1 svazek petržele
1 lžíce vlašských ořechů
Postup:
Brambory pořádně omyjeme a vaříme ve slupce 15 min. Mezitím oloupeme cibuli a nasekáme ji na jemno. Z omytého citronu ostrouháme najemno kůru a vymačkáme šťávu.
Citronovou kůru a šťávu smícháme s cibulí, brusinkami a jablečnou šťávou. Vše přivedeme k varu a poté sejmeme z plotýnky.
Okurku oloupeme a rozkrájíme podélně na čtvrtky. Semínka odstraníme a čtvrtky okurky nakrájíme na tenké plátky. Smícháme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku a slunečnicový olej. Ochutíme pepřem, solí a špetkou kmínu. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme nahrubo. Na suché pánvi opražíme posekané ořechy, až se rozvoní.
Brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Zlehka smícháme s okurkou, petrželkou a jogurtovou omáčkou. Salát podáváme posypaný ořechy.
![milko](https://www.hustavyzva.cz/wp-content/uploads/2024/01/bramborovy-salat.png)