husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

  Pravidla IG soutěží   Pravidla FB soutěží

DEN 6.

SNÍDANĚ PRO 6. DEN

Jablkový salát s jogurtem

2 porce

Ingredience:
1 větší jablko
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 lžíce citronové šťávy
kávová lžička medu
1 lžíce brusinkového kompotu

Postup:
Dobře omytá jablka zbavená jádřinců, okvětí a stopek nakrájíme na příčné a tenké plátky. Med rozšleháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a citronovou šťávou. Kolečka jablek si naaranžujeme na talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem, např. brusinkami.

milko

Tip na pohyb

Při přípravě lívanců použijte místo mixéru metlu nebo vařečku.

milko

SVAČINA PRO 6. DEN

Avokádová pomazánka s rajčatovým salátem

2 porce

Ingredience:
zralé avokádo
kyselá okurka
4 lžíce MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku
sůl, pepř
cherry rajčátka
pažitka
červená cibule
kapka olivového oleje
proteinový/lisovaný chlebík – prostě něco zdravě dietního 🙂

Postup:
Avokádo v misce rozmačkáme vidličkou a přidáme na jemno nakrájenou kyselou okurku. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, osolíme, opepříme. Pořádně ingredience promícháme.
Pokrájíme rajčátka, přidáme trochu na jemno nakrájené cibule, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Salátovou směs pořádně promícháme.
Na chlebík namažeme avokádovou pomazánku, posypeme salátem a navrch trochu pokrájenou pažitkou.

Tip na pohyb

Sedněte si rovně na židli, chyťte se sedátka a 30× zvedněte propnuté nohy nahoru a dolů.

VEČEŘE PRO 6. DEN

Dvakrát pečené brambory

1 porce

Ingredience:
6 středně velkých brambor
½ hrníčku mléka
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
50 g másla
1 česnek
pažitka (případně nasekaný pórek)
sůl
pepř
150 gramů tvrdého sýra

Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C, brambory omyjte, ponechte se slupkou a na několika místech propíchněte vidličkou. Vložte je na talíři do mikrovlnky na 10 minut, aby mírně změkly. Během těch 10 minut je jednou otočte, aby se obě strany prohřály rovnoměrně. Až brambory z mikrovlnky zchladnou, abyste s nimi mohli pracovat, rozpulte je. Lžící vydloubněte půlku brambory tak, aby okraje zůstaly cca centimetr silné. Vydloubnutou část brambor dejte do mísy a smíchejte s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku, s mlékem, změklým máslem, česnekem a bylinkami, osolte a opepřete. Vytvořenou hmotou plňte bramborové půlky. Půlky naskládejte na plech s pečicím papírem a posypte je strouhaným sýrem. Pečte cca půl hodiny.

milko