husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

  Pravidla IG soutěží   Pravidla FB soutěží

DEN 20.

SNÍDANĚ PRO 20. DEN

Pohanka s jogurtem a borůvkami

2 porce

Ingredience:
60 g pohanky
lžička medu
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce borůvek
špetka skořice

Postup:
Pohanku dáme do hrnce, zalijeme ji osolenou vodou cca 1 cm pod okraj nádoby a vodu přivedeme k varu. Vaříme ji 6 min. a poté ji necháme ve vodě nabobtnat a vychladnout. Díky tomu neztratí žádné důležité minerální a výživné látky. Následně ji smícháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a medem. Směs vložíme do misky, ozdobíme borůvkami nebo jiným ovocem a posypeme skořicí.

milko

Tip na pohyb

Sedněte si rovně na židli, ať máte ramena v úrovni kyčlí. Paty i špičky dejte k sobě a kolena jsou pod úrovní hrany stolu. Ruce pak předpažte a bez předklonění zad se snažte dosáhnout do poloviny stolu. Opakujte během dne 3×.

milko

SVAČINA PRO 20. DEN

Hustý MILKO dort

1 porce

Ingredience:
Korpus:
250 g sušenek (např. BeBe, čajové, apod.)
180 g rozpuštěného MILKO másla

Náplň:
4 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
3 MILKO Žervé z Poděbrad krémové
250 g MILKO tvaroh polotučný
1 želatinový ztužovač
100 g cukru – dle chuti
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
2 lžičky citronové šťávy

Postup:
Korpus:
Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs uhladíme v dortové formě a dáme chladit.

Náplň:
MILKO Žervé, Řecký jogurt a tvaroh smícháme v hladký krém. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou případně vanilkovým extraktem.
Směs na želatinový ztužovač rozmícháme ve 100 ml vlažné vody a minutu šleháme metličkou. Postupně zašleháme 2-3 lžíce krému a poté domícháme se zbytkem krému. Dosladíme, je-li potřeba.

Krémovou směs naneseme na korpus a dáme chladit.
Vychlazený dort ozdobíme jahodami nebo jiným ovocem. Dortík necháme alespoň 2 hodiny vychladit a můžeme servírovat.

Tip na pohyb

Během televizních přestávek si udělejte 30× sedy lehy.

VEČEŘE PRO 20. DEN

Hovězí kebab s okurkovo-jogurtovou omáčkou

1 porce

Ingredience:
450 g hovězího mletého masa
½ salátové okurky
2 stroužky česneku
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
petržel
snítka máty (jak kdo má rád)
2 vejce
2 lžičky citronové šťávy
2 lžíce kokosové mouky
lžíce olivového oleje
¼ hrnku piniových oříšků
pepř a sůl

Postup:
Maso, vejce, rozdrcený česnek, kokosovou mouku, nadrobno nakrájené oříšky a petržel smícháme v masovou směs. Z ní pak rukama děláme šišky, které nabodneme na špejle a dáme do trouby péct na 180 °C. Po 15 min. otočíme a necháme péct ještě 5 min.
Jogurtovou omáčku pak připravíme smícháním MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku s citronovou šťávou, na malé kostičky nakrájenou okurkou, nadrobno nasekanou mátou, solí a pepřem.

milko