husta vyzva

1

husta vyzva

2

husta vyzva

3

husta vyzva

4

husta vyzva

5

husta vyzva

6

husta vyzva

7

husta vyzva

8

husta vyzva

9

husta vyzva

10

husta vyzva

11

husta vyzva

12

husta vyzva

13

husta vyzva

14

husta vyzva

15

husta vyzva

16

husta vyzva

17

husta vyzva

18

husta vyzva

19

husta vyzva

20

husta vyzva

21

  Pravidla IG soutěží   Pravidla FB soutěží

DEN 17.

SNÍDANĚ PRO 17. DEN

Jogurtové bagely s uzeným lososem

2 porce

Ingredience:
Na bagely:
2 MILKO Řecké jogurty 0 % tuku
200 g špaldové hladké mouky
lžička kypřicího prášku
menší lžička soli
vejce na potření
sezam a mák na posypání

Na 1 obložení:
40 g MILKO Žervé
kopr
sůl
citronová šťáva
50 g uzeného lososa

Postup:
Mouku, kypřicí prášek, sůl a MILKO Řecký jogurt bílý 0 % smíchejte (nejlépe rukama) v pevné těsto. Tvarujte bagely a dejte je na plech s pečicím papírem. Potřete je vajíčkem a posypejte sezamem a mákem. Troubu předehřejte na 175 °C a dejte bagely péct dozlatova na cca 30 minut. Na obložení smíchejte MILKO Žervé s koprem, osolte ho a namažte jím bagely. Obložte uzeným lososem a zakapejte citronovou šťávou.

milko

Tip na pohyb

Při nástupu i výstupu oběhněte 5× své auto. Stejně tak si při delších cestách autem udělejte 10 min. přestávku a 5× oběhněte auto.

milko

SVAČINA PRO 17. DEN

Banánovo-jogurtové lívanečky

1 porce

Ingredience:
1 zralý banán
4 lžíce MILKO Řeckého jogurtu 0 % tuku
2 vajíčka
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1 čajová lžička kypřicího prášku
trochu mléka
olej či ghí na smažení

Postup:
Oloupeme banán, rozkrájíme na kousky a přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku. Rozmixujeme do hladka, přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřicím práškem a trochu mléka. Vše důkladně rozmícháme. Necháme chvíli odpočinout, a poté smažíme na pánvi (na lívanečníku, nebo lžící tvoříme lívanečky na klasické rozpálené pánvi). Hotové lívanečky podáváme s oblíbeným džemem, sirupem, medem a MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku.

Tip na pohyb

Při cestě do práce a domů vystupte o zastávku dříve a projděte se.

VEČEŘE PRO 17. DEN

Mac & cheese s jogurtem

1 porce

Ingredience:
2 hrnky oblíbených těstovin
2 hrnky nastrouhaného čedaru
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 hrnky čerstvého špenátu
sůl, pepř
¼ lžičky mletého sušeného česneku
¼ lžičky mleté sušené cibule

Postup:
Těstoviny uvaříme al dente. Do cedníku vložíme špenát a uvařené těstoviny slijeme právě přes něj, ½ hrnku vyvařené vody si schováme. Těstoviny se špenátem vrátíme do hrnce a přilijeme trochu schované vody. Přidáme sýr, který by se měl rozpustit. Dále přidáme česnek, cibuli a MILKO Řecký jogurt 0 %. Osolíme, opepříme. Rozmícháme do krémové konzistence a hned podáváme.

milko