DEN 2.
SNÍDANĚ PRO 2. DEN
Jogurtová pochoutka
1 porce
Ingredience:
hrnek mraženého ovoce (dle chuti, maliny, borůvky, jahody, nebo směs různých)
MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 polévková lžíce medu
Postup:
Než začneme s přípravou, ovoce nerozmrazíme, necháme je do poslední chvíle v mrazáku. I MILKO Řecký jogurt 0 % tuku vyndáme z lednice těsně před přípravou.
Mražené ovoce dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Přidáme MILKO Řecký jogurt 0 % tuku, med a cca 1 minutu mixujeme, aby se chutě pořádně promíchaly. Dle chuti můžeme ještě přidat další lžíci medu. Zbylou směs můžeme přelít do speciálních formiček a nechat zmrazit.
Tip na pohyb
Zapomeňte na výtah a vyběhněte nahoru po schodech. Ideálně 3× za den alespoň do třetího patra.
SVAČINA PRO 2. DEN
Jablkový salát s jogurtem
2 porce
Ingredience:
1 větší jablko
1 MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
1 lžíce citronové šťávy
kávová lžička medu
1 lžíce brusinkového kompotu
Postup:
Dobře omytá jablka zbavená jádřinců, okvětí a stopek nakrájíme na příčné a tenké plátky. Med rozšleháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a citronovou šťávou. Kolečka jablek si naaranžujeme na talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem, např. brusinkami.Dobře omytá jablka zbavená jádřinců, okvětí a stopek nakrájíme na příčné a tenké plátky. Med rozšleháme s MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku a citronovou šťávou. Kolečka jablek si naaranžujeme na talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem, např. brusinkami.
Tip na pohyb
Seďte na židli s rovnými zády a každým nádechem zpevněte tělo a zatněte hýžďové svaly a s každým výdechem je uvolněte. Opakujte alespoň 10x.
VEČEŘE PRO 2. DEN
Zeleninový kuskus
2 porce
Ingredience:
40 g hrnku celozrnného kuskusu
1 nastrouhaná mrkev
½ nastrouhaného celeru
1 hrst nakládané kukuřice
1 menší hrst piniových ořechů
1 hrst sušených hub
1 špetka soli
MILKO Řecký jogurt 0 % tuku
2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup:
Kuskus připravíte tak, že jej vložíte do vroucí osolené vody, necháte povařit 10 min. a dalších 10 min. odležet. Mezitím nastrouhejte celer a mrkev. Veškeré ingredience vmíchejte do kuskusu, polijete MILKO Řeckým jogurtem 0 % tuku, posypejte piniovými oříšky a na závěr to celé zapečete po dobu 15 min. v předehřáté troubě na 180 °C .